Apotheekinformatie – Apotheek Wognum – WOGNUM

Apotheek Wognum

Boogerd 4a 1687 VX WOGNUM Tel:0229-579290 Fax:0229 579491

Apotheekinformatie

Uw gegevens en ons computersysteem

Om u goed te kunnen helpen, moet u ons voldoende informeren. Het is voor het uitvoeren van medicatiebewaking belangrijk om te weten welke medicatie u gebruikt en of er aandoeningen, allergieën of andere zaken zijn waar we rekening mee moeten houden. Op het inschrijfformulier vindt u meer informatie en kunt u alle gegevens van uzelf en eventuele gezinsleden invullen.
Onze computer is gekoppeld aan die van de meeste apotheken in Hoorn en de dienstapotheek. Als u een recept in de dienstapotheek haalt, worden de gegevens uit onze computer gebruikt om te controleren of er geen wisselwerkingen tussen geneesmiddelen zijn. Omgekeerd wordt automatisch aangevuld in uw dossier in onze computer welke recepten u bij de dienstapotheek haalt, zodat we daar bij volgende verstrekkingen rekening mee kunnen houden.
U kunt op aanvraag altijd een actueel overzicht van uw medicatie of een medicatiepaspoort bij ons krijgen voor bijvoorbeeld een bezoek aan de specialist of bij een reis naar het buitenland. Daarnaast is het mogelijk om 24 uur per dag inzage in uw dossier te krijgen via het Digitaal Medicatie Dossier, een beveiligde internetpagina.
Verder is het van belang te weten waar u verzekerd bent. Bij bijna alle verzekeraars kunnen we de kosten voor geneesmiddelen rechtstreeks indienen. Geneesmiddelen en andere artikelen die niet vergoed worden, dient u contant af te rekenen. Het betalen van een maandrekening is alleen mogelijk via automatische incasso.

Aanvullende diensten

Naast het afgeven van en het informatie geven over geneesmiddelen doen we nog meer. Om een paar zaken te noemen: we hebben assistentes gespecialiseerd in astma/COPD, diabetes, oogdruppeltechniek en incontinentie, die u deskundig advies kunnen geven. We geven up-to-date advies over reizen naar het buitenland. Voor mensen waarvoor het medicijngebruik onoverzichtelijk wordt, vullen we de geneesmiddelen per innametijdstip uit in speciale doseerboxen of leveren wij een baxterrol.

Persoonlijk consult

Naast het informatiemateriaal dat u in de publieksruimte van de apotheek vindt, kunt u altijd persoonlijk en privé spreken met een van onze assistentes of met de apotheker. Voor een persoonlijk consult kunt u het beste van tevoren een afspraak maken. Er is een spreekkamer aanwezig.

Herhalingsrecepten

Indien u een herhalingsrecept van uw huisarts of specialist heeft gekregen, dan kunt u dat zonder tussenkomst van de arts bij ons komen ophalen. U kunt het ook faxen en/of mailen zodat wij het recept alvast kunnen klaarmaken.
Herhalingsrecepten die u bij ons in de apotheek heeft gekregen, kunt u ook bestellen via onze site: www.apotheekwognum.nl. Dit geldt tevens wanneer de anticonceptiepil of diabetesmedicatie en -materialen opnieuw nodig zijn.

Thuisbezorgen

Bij cliënten die zelf niet in staat zijn om bij de apotheek te komen en niemand anders daarvoor kunnen inschakelen, worden de geneesmiddelen in overleg ’s middags thuisbezorgd.

Privacyregeling, betalingsvoorwaarden, klachtenprocedure

In de apotheek zijn verschillende regelingen ter inzage beschikbaar, bijvoorbeeld het privacyreglement en de algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden. Daarnaast is er een folder beschikbaar over de procedures, die u kunt volgen als u een klacht heeft.

Inleveren van overtollige geneesmiddelen

Geneesmiddelen kunt u niet onbeperkt bewaren. Door het gebruik van verouderde middelen kan een averechts effect optreden. Lever geneesmiddelen die u niet meer gebruikt bij de apotheek in of raadpleeg ons in geval van twijfel. Vraag ook advies over de juiste bewaring van geneesmiddelen.

Indien u gebruik maakt van de uitdeelpost in Benningbroek (huisarts Westerveld):

Recepten die u aangevraagd hebt bij de huisarts Westerveld, zijn ’s middags tussen 16.00 en 17.00 uur af te halen bij de praktijk (met uitzondering van woensdagmiddag). De apothekersassistente in de praktijk kan u informatie verstrekken over het medicijn dat u gekregen heeft, maar u kunt natuurlijk ook altijd bellen naar de apotheek.